Hoe werkt een zuigercompressor?

Het concept van perslucht wordt al toegepast sinds de mens leerde een vuurtje aan te wakkeren om het brandend te houden. Maar laten we een sprong vooruit maken naar de eerste mechanische compressor, die eigenlijk geen compressor was zoals we die vandaag kennen. Vroeger waren het mechanisch bediende balgen. De eerste vermelding van een zuigercompressor dateert van het eind van de 18e eeuw. Dankzij de moderne technologie zijn zuigercompressoren enorm verbeterd en tot op heden vormen ze een van de meest populaire technologische oplossingen voor luchtcompressie.

ALUP-zuigercompressoren

Hoe werken zuigercompressoren?

Hierboven ziet u een zuigercompressor. De compressie van lucht begint met de inlaatfase. Tijdens de inlaatfase daalt de zuiger en zuigt deze de lucht door het filter. De lucht stroomt dan door de inlaatkleppen in de cilinder. Op dit punt zijn de uitlaatkleppen gesloten. Wanneer de zuiger weer stijgt, wordt de lucht in de cilinder samengeperst. Tegelijkertijd sluiten de inlaatkleppen en openen de uitlaatkleppen weer om de lucht er uit te blazen. Dit wordt de uitlaatfase genoemd.

Zijn alle zuigerpompen hetzelfde?

In theorie werken alle zuigercompressoren volgens hetzelfde principe. Er zijn echter grote verschillen in de manier waarop de compressor gebruikmaakt van dit principe. Het belangrijkste is het aantal fasen waarin de compressie plaatsvindt. Er zijn ééntraps-, tweetraps- en meertrapscompressoren. Door de compressie over verschillende trappen te verdelen, worden de compressorwerkzaamheden en de uiteindelijke luchttemperatuur beperkt (het proces komt dan dichter bij een isotherm proces). Om optimaal te kunnen profiteren van meertrapscompressie, moet de lucht tussen de verschillende trappen worden gekoeld. Dit kan worden gedaan met behulp van een intercooler.

Ons aanbod van Zuigercompressoren

Industriële zuigercompressoren

 

Geschikt voor elke toepassing waarvoor af en toe, met onderbreking of frequent perslucht nodig is. Gegarandeerd schone en droge perslucht. De zuigercompressoren die worden geleverd met een geïntegreerde koeldroger garanderen perslucht waarvan het condensaat voor 95% is afgevoerd.

Mobiele zuigercompressoren

Zelfaangedreven zuigercompressoren bieden volledige vrijheid en flexibiliteit onder alle omstandigheden (bijvoorbeeld in de bouw, landbouw voor gevelreiniging etc.) De BlengineAir-versie bevat zelfs een stroomgenerator en biedt zo de mogelijkheid om extra apparaten op elektriciteit (230 V) te gebruiken voor het produceren van perslucht.

Professionele zuigercompressoren

Voor toepassingen die absolute betrouwbaarheid vereisen wat betreft de productie van perslucht, zijn de industrië compressoren MKK - MEK - MGK de beste oplossing. Direct aangedreven zuigercompressoren met een of twee cilinders bieden een hoge kwaliteit, lange levensduur en gebruiksgemak vergelijkbaar met grote persluchtsystemen.

Olievrije CleanAIR zuigercompressoren

Olievrije compressoren van CleanAIR zijn de zuigercompressoren die perslucht van de hoogste kwaliteit produceren. Deze olievrije compressor biedt een betrouwbare oplossing wanneer schone lucht van het grootste belang is voor uw bedrijfsproces en productie. Als u op zoek bent naar een zuigercompressor van ultieme kwaliteit, hoeft u niet verder te zoeken dan CleanAIR.

Zie ook