Veelgestelde vragen over perslucht drogers

Wanneer en waarom is een droger noodzakelijk?

Voor bijna alle toepassingen van perslucht adviseren wij een persluchtdroger. In het compressieproces van perslucht ontstaat namelijk condens. Dit condens(water) heeft een schadelijke invloed op uw persluchtleidingnet, machines en gereedschappen. Om uw productie te beschermen is gebruik van een droger noodzakelijk. Een overvloed aan water en condens in uw luchtstroom kan veel schade aanrichten aan uw apparatuur en productie. Water verookzaakt corrosie en roest in ketels en leidingnet, kan olie en smeermiddel vervuilen in pneumatisch gereedschap en cilinders, zorgen voor opstoppingen en mist in met perslucht gespoten oppervlakten. Een droger verwijdert het ongewenste condenswater. Hierdoor krijgt u droge lucht en wordt de vorming van roest en corrosie tegengegaan.

Wat is het verschil tussen een koel- en adsorptiedroger?

Koeldrogers gebruiken een koelgas om de perslucht te koelen en vervolgens het watercondensaat uit de lucht te verwijderen, met deze techniek kunnen we een temperatuur van minimaal 3°C bereiken. ALUP drogers zijn voorzien van R134a, R410A of R452A koelgas. Dit gas heeft de laagst mogelijke milieueffecten en bovendien geen invloed op de ozonlaag. Een adsorptiedroger gebruikt adsorbent om de luchtvochtigheid uit de perslucht te verwijderen. Met deze methode kunnen we een dauwpunt van -20°C, -40°C of -70°C bereiken.

sectoren food, medical en spuiterijen

Welke persluchtdroger moet ik kiezen?

Keuze voor een persluchtdroger is afhankelijk van functionele eisen voor perslucht, regelgeving (zoals BRC, BCAS, IFS en Pharmacopoeia etc.) en de toepassing. Een koeldroger is de meest toegepaste droger voor perslucht. Door het terugkoelen van de temperatuur tot circa 3°C wordt het meeste vocht verwijderd, en is de perslucht geschikt voor 90% van de toepassingen. Door het gebruik van een koeldroger wordt voldaan aan ISO 8573-1:2010 zuiverheidsklasse 4. Het gebruik van een adsorptiedroger is wenselijk wanneer de perslucht een nog lager drukdauwpunt dient te hebben. Adsorptiedrogers hebben een drukdauwpunt tussen -20°C, -40°C of -70°C. Bij applicaties in voedings-, pharmaceutische, medische en chemische sectoren wordt adsorptiedroging vaak toegepast. Onze Sales Engineers geven u graag advies over de keuze voor de juiste droger voor uw situatie.

Female Customer Services Agent In Call Centre

Meer informatie over drogers?

Bel of mail ons, wij helpen u graag.